WINTERCUP AFGELAST!!!

Omdat de beide velden bedekt zijn onder een hardnekkige laag ijs en dit dus gevaar oplevert voor de spelende kinderen is besloten om de Wintercup van vandaag 20 januari niet door te laten gaan!

Volgende week zaterdag 27 januari gaan we het opnieuw proberen!

Voor de wedstrijden van 11.30 uur en later zal rondom 10.00 uur een besluit worden genomen.

Week van de scheidsrechters: jeugdscheidsrechters!

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017 op 08:01u

foto: Nick Smits, Gurhan Gucluer en Jordy Vogels op de zaterdagochtend

Tot en met het komend weekend is het de Week van de Scheidsrechter. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet..

Waardering

Uiteraard worden ook de verenigingen opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten.

Jeugdscheidsrechters

Al vele jaren hebben we bij Brabantia de beschikking over scheidsrechters die de leiding hebben over wedstrijden bij de senioren en bij de jeugd van JO12 t/m JO19; we nemen ze voor lief maar iedere week zijn deze heren weer present om er voor te zorgen dat de beide teams hun wedstrijd op een leuke manier kunnen spelen. De teams, en dan met name de trainers, van de JO8 t/m JO11 hebben echter ook het recht op een onpartijdige leidsman/vrouw. Tot zo'n jaar geleden is er van alles geprobeerd; zo werden spelers verplicht om op toerbeurt te fluiten, maar dit liep nergens op uit. Toen stonden er enkele pas 13-jarige spelers uit JO15-6 op, het leek ze wel iets om te fluiten. Na een korte aanloopperiode hebben we sinds dit seizoen een groep van zes enthousiaste jeugdspelers uit de JO15 die iedere zaterdag 1 of 2 wedstrijden leiden. Zo hebben de trainers er geen omkijken meer naar en kunnen ze zich zelf bezighouden met de wissels en de coaching.

Tegen deze jeugdscheidsrechters, en natuurlijk ook de andere clubscheidsrechters, zeggen wij: Scheids Bedankt! En dat er nog vele mogen volgen, want net als trainers en leiders hebben we nooit te veel scheidsrechters.