WINTERCUP AFGELAST!!!

Omdat de beide velden bedekt zijn onder een hardnekkige laag ijs en dit dus gevaar oplevert voor de spelende kinderen is besloten om de Wintercup van vandaag 20 januari niet door te laten gaan!

Volgende week zaterdag 27 januari gaan we het opnieuw proberen!

Voor de wedstrijden van 11.30 uur en later zal rondom 10.00 uur een besluit worden genomen.

Opleiding pupillenscheidsrechters

Geplaatst op donderdag 19 oktober 2017 op 11:40u

Onze jeugdscheidsrechters, die iedere zaterdag de thuiswedstrijden van JO8 t/m JO11 fluiten, gaan dit najaar een door de KNVB georganiseerde cursus doen voor pupillenscheidsrechter (het 7x7/8x8-voetbal dat volgend seizoen door JO11 en JO12 wordt gespeeld) en spelbegeleider (het 6x6-voetbal dat volgend seizoen door JO8 t/m JO10 gespeeld wordt). Deze cursus vindt plaats bij Brabantia, bestaat uit 2 doordeweekse avonden en wordt gegeven in de vorm van een stuk theorie via een app in combinatie met praktijk, het fluiten van wedstrijden op de zaterdag.

Nu hebben wij reeds 6 aanmeldingen vanuit Brabantia en een datum waarop de eerste bijeenkomst plaatsvindt, woensdag 1 november vanaf 18.30 uur. Wij hebben ook een gereduceerd tarief kunnen bedingen bij de KNVB, waardoor het jeugdbestuur heeft besloten om deze cursus gratis aan te bieden voor overige geïnteresseerden. Wij doen ons best om iedere wedstrijd te voorzien van passende begeleiding in de vorm van een jeugdscheidsrechter, maar dit lukt niet altijd. Daarom bij deze een oproep naar alle overige geïnteresseerden, dit kunnen trainers/leiders zijn maar ook ouders of oudere broers/zussen van spelers die soms invallen als scheidsrechter.

Zoals gezegd is het een gratis cursus van maar 2 avonden (2e avond eind november of begin december op maandag of woensdag) en kun je er wel wat van opsteken wanneer je soms een wedstrijdje fluit en toch wat meer theoretische achtergrond wil hebben bij de spelregels die gelden in het nieuwe pupillenvoetbal zoals de KNVB vanaf het huidige seizoen aan het uitrollen is.

Aanmeldingen graag uiterlijk aanstaande dinsdag 24 oktober bij John van Dorst via john@vvbrabantia.nl of tel. 06-28732585. Je dient lid te zijn van de KNVB, hoeft niet per se van Brabantia; mocht je dit niet zijn geef het dan aan want dan meld ik je aan als functionaris van Brabantia.