Jeugdscheidsrechters actief bij Brabantia

Geplaatst op maandag 20 februari 2017 op 13:39u

Sinds afgelopen zaterdag zijn er weer drie extra jeugdleden actief als scheidsrechters voor de wedstrijden van de JO8 en JO9. Het verplichten van fluiten bij de selectieteams van JO17 en JO19 liep niet zoals gewenst, waardoor we zijn gaan kijken hoe andere verenigingen dit doen. Hierbij zijn we uitgekomen bij de JO15-leeftijdsgroep, waarbij het team JO15-6 het voortouw heeft genomen. Trainer van het team Antoine van Och, zelf ook in het verleden actief als jeugdscheidsrechter, heeft drie jongens uit zijn team bereid gevonden om op de zaterdagochtend te gaan fluiten.

Afgelopen zaterdag was de primeur voor deze jongens, Daan Coops, Nick Smits en Jordy Vogels. Al ver voor het verzameltijdstip van 08.45 uur waren de jongens samen met begeleiders Antoine en Koos van den Oord bij Brabantia, ze hadden er duidelijk zin in! Na een korte introductie kregen de jongens een regenjack met "jeugdscheidsrechter" er op en gingen ze aan de slag.

Daan had weinig moeilijkheden met zijn wedstrijd, misschien dan met de score want het werd liefst 17-0 voor Brabantia JO9-7. Hopelijk krijgt hij de volgende keer een spannendere wedstrijd.

Jordy was een langzame starter, had aan het begin wel moeite met het scheidsrechter-zijn ("je moet meteen fluiten, je kunt niet even wachten") maar groeide in zijn rol als scheidsrechter bij de wedstrijd van Brabantia JO9-8.

Nick had de leiding over de wedstrijd Brabantia JO9-9 - UNA JO9-7, waar onze "mini's 1" onder leiding van Jos van den Eijnden het opnam tegen UNA dat geleid werd door Harrie van den Wildenberg, die bij Brabantia een paar jaar de C1 heeft getraind. Nick kreeg na de wedstrijd de complimenten over zijn fluiten en had het naar zijn zin gehad.

Na de wedstrijd hebben we de wedstrijden samen doorgenomen, waarbij vooral het enthouasiasme van de jeugdige scheidsrechters is opgevallen. Ze vinden het jammer dat het zaterdag Carnaval is en er dus geen wedstrijden zijn, maar zaterdag 4 maart zijn ze weer van de partij om onze JO9-trainers het werk lichter te maken en de wedstrijden van goede leiding te kunnen voorzien! Ze staan al ingedeeld op het wedstrijdprogramma van die dag.

Nu moeten wij niet vergeten om hier Jan van Hout te vermelden. Jan, zelf keeper in JO15-2, is sinds de start van het seizoen al op eigen initiatief actief als jeugdscheidsrechter en fluit naast de thuiswedstrijden van de JO9-3 ook andere wedstrijden in de JO8 t/m JO11. Als jeugdbestuur zijn wij zeer tevreden over Jan als scheidsrechter en we hopen dat Daan, Jordy en Nick zijn voorbeeld kunnen volgen.

Aan alle jeugdspelers van JO15 en ouder: heb je na het lezen van het bovenstaande zelf ook zin om te gaan fluiten bij Brabantia? Vraag dan aan je trainer of hij contact opneemt met mij, zodat we kunnen bespreken wat er mogelijk is, wat wij van jou verwachten en wat jij van Brabantia kunt verwachten.

John van Dorst, wedstrijdsecretaris jeugd RKVV Brabantia