IN MEMORIAM TINUS PRINSEN

Geplaatst op dinsdag 28 februari 2017 op 09:46u

Op zondag 26 februari is op 70 jarige leeftijd Tinus Prinsen overleden. Tinus werd in oktober 1970 lid van Brabantia en ingedeeld in het toenmalige 8e elftal.

Tinus voetbalde iedere zondag trouw zijn wedstrijdje en zakte naarmate de jaren vorderden langzaam terug naar (nog) lagere teams tot hij uiteindelijk in het 11e belandde. Dit "elfde" werd een bijzonder elftal dat wekelijks voor "wedstrijdverslagen" in de Parade zorgde.

In deze verslagen werd iedere speler met een bijnaam aangeduid, iedereen behalve Tinus; Tinus was en bleef Tinus.

Toen de jaren begonnen te tellen werd Tinus eerst speler/leider en later alleen nog leider van deze groep.

Vanaf seizoen 91/92 trad Tinus ook op als invaller clubscheidsrechter en na het, wegens tekort aan spelers, opheffen van het "elfde" werd hij wekelijks scheidsrechter bij de lagere elftallen.

Voor het fluiten van wedstrijden fietste Tinus ook regelmatig naar Waalre om daar jeugdwedstrijden van zijn kleinzoon te leiden.

Na zijn pensionering hielp Tinus op maandagmorgen mee met het opruimen en schoonmaken van de kantine en kleedkamers.

In 2014 bleek het leiden van wedsstrijden een te zware opgave voor Tinus te worden en werd hij assistent terreinbeheerder op de zondagmorgen.

In 2016 werd bij Tinus de ziekte van Korsakov vastgesteld en dat was zeker een verklaring voor zijn soms wat afwijkende gedrag van de laatste tijd.

Tinus werd met spoed opgenomen en later verpleegd in huize Taxandria in Valkenswaard. Voor zijn vele verdiensten voor onze vereniging werd Tinus op de nieuwjaarsreceptie van 2013 benoemd tot lid van verdienste.

Brabantia wenst kinderen, kleinkinderen en verdere familie van Tinus veel sterkte bij de verwerking van dit verlies

Tinus Prinsen op de Nieuwjaarsreceptie van 2013