IN MEMORIAM SJAAK VAN RIJSINGEN

Geplaatst op vrijdag 16 december 2016 op 11:41u

Dit bericht is automatisch gearchiveerd en derhalve ontdaan van alle afbeeldingen. Reageren op dit bericht is niet langer mogelijk.

Op woensdag 14 december is op 90 jarige leeftijd Sjaak van Rijsingen overleden.

Zeer zeker de oudere Brabantianen zullen zich van Sjaak herinneren als een op en top Brabantiaan die zich op vele vlakken voor de club heeft ingezet.

Sjaak was onder andere in de periode begin tachtiger tot midden negentiger jaren actief als leider van jeugd-, senioren- en zaalteams. Daarnaast was Sjaak jarenlang suppoost bij wedstrijden van het eerste elftal.

Ook bij niet voetbal activiteiten was Sjaak actief en vaak zelfs voortrekker van het gebeuren. Zo was hij één van de oprichters van de carnavalsvereniging, haalde hij jarenlang de toto en lotto formulieren op en was hij initiatiefnemer van het Brabantia kienen, eerst in de Ark en later in Ramona.

En ook op het gebied van sponsoring was Sjaak een stille kracht in het benaderen en ook vaak binnenhalen van sponsoren.

Helaas werd de gezondheid van Sjaak de laatste jaren minder en werd hij noodgedwongen opgenomen in de Passaat met als gevolg dat hij bij velen in de vergetelheid raakte.

Zij die Sjaak gekend hebben zullen hem ongetwijfeld in hun herinnering houden als een echte Brabantiaan die zijn club ten alle tijde tegen buitenstaanders tot het uiterste verdedigde.

Voor zijn enorme verdiensten voor Brabantia kreeg Sjaak in 1997 het predikaat Lid van Verdienste.

Brabantia wenst Sjaak's vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

De uitvaartdienst van Sjaak zal plaatsvinden a.s. dinsdag 20 december om 10.30 in de Trudokerk.

[Afbeelding]

Sjaak (rechts) met Henk Haus bij de trip van het 1e naar Oostenrijk in 2002