IN MEMORIAM PIET VAN DE WATER

Geplaatst op zondag 5 maart 2017 op 17:26u

Op vrijdag 3 maart 2017 is op 88- jarige leeftijd Piet van de Water plotseling overleden. Piet was een markante figuur binnen onze verenging, hij werd lid op 1 april 1942 en de vereniging had zijn 75 jarig jubileum al in de planning staan.

Piet voetbalde wekelijks op de zondag zijn wedstrijdje, een gewoonte die begin jaren 60 even onderbroken werd omdat Piet leider werd van de hoofdklasse junioren.

In 1973, dus op 45 jarige leeftijd, vond Brabantia het nodig om haar op dat moment oudste voetballende lid in het zonnetje te zetten.

Op zondag 30 december 1973 werd er dus een "BenePiet" wedstrijd georganiseerd tussen het elftal waar Piet wekelijks in speelde, het 8e, en een veteranenteam; Piet speelde in beide teams een helft mee.

Dat deze wedstrijd voorafgegaan werd door de eerste, nu nog onderlinge, wedstrijd van Brabantia's pas opgerichte vrouwenafdeling, een wedstrijd waarin Piet's dochter Tonny haar voetbaldebuut maakte, gaf het geheel een nog specialer aanzien.

In 1976 was Piet ook betrokken bij de opstart van de zaal afdeling van Brabantia en vanaf die tijd was hij ook een trouwe speler van deze voetbaltak.

Na ieder seizoen knoopte Piet er nog een jaartje aan vast en zo bleef hij op het veld actief tot einde seizoen 1985/86 en in de zaal tot einde seizoen 1994/1995.

Hierna bleef Piet tot 2011 nog als leider betrokken bij de veteranenafdeling.

Ook buiten het voetbal was Piet regelmatig actief voor Brabantia.; zowel bij de bouw als het onderhoud van de kantine aan de Rijstenweg werd vaak een beroep gedaan op zijn kennis en kunde. Ook bij het onderhoud en/of reparatie van de oefendoeltjes en het oplossen van problemen in het ballenhok en kleedkamers werd de hulp van Piet ingeroepen.

Naast voetballen nam Piet ook graag deel aan andere activiteiten binnen de vereniging. hij was dan ook lid van de biljartclub, een trouw bezoeker van de WOMI-club en zeker in de beginjaren was hij ook een vaste klant bij het carnavalsgebeuren bij Brabantia.

Als waardering voor zijn inzet werd piet in 1982 benoemd tot lid van verdienste van Brabantia.

Brabantia wenst Piet's kinderen, hun partners en de kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De crematie vindt plaats op donderdag 9 maart om 11.00 in crematorium Rijtackers

Piet van de Water op de nieuwjaarsreceptie van 2016