2x ALGEMENE LEDENVERGADERING OP 1 AVOND

$titel


Beste leden van Brabantia

 

Op maandag 27 november zal de jaarlijkse Algemene LedenVergadering worden gehouden. Aanvang 20.00.

Bekijk de AGENDA

Waarschijnlijk zal aansluitend een EXTRA Algemene LedenVergadering plaatvinden. Dit heeft te maken met een speciaal agenda punt. Zoals reeds eerder aangekondigd hebben we nieuwe statuten ontworpen met medewerking van Notaris Raymond van de Wouw van kantoor Marks en Wachters Notarissen, die dit geheel kostenloos voor Brabantia willen doen. Lees HIER de nieuwe statuten.

 

Om de statuten te wijzigen dient 2/3e van de stemgerechtigde leden aanwezig te zijn. Aangezien we dit waarschijnlijk niet gaan halen, moet er een extra vergadering worden uitgeroepen. We hebben op de laatste ALV toestemming gevraagd en gekregen om dit op dezelfde avond te doen. Zie HIER de notulen van de vorige Algemene LedenVergadering.

Naast de toestemming om de statuten te wijzigen, willen we de leden vragen een huishoudelijk reglement vast te stellen.

Dit reglement is HIER te lezen.

 

Daarnaast zijn de verslagen van het Jeugdbestuur, Seniorenbestuur, ZaalbestuurNormen en Waarden Commissie, Activiteitencommissie en Hoofdbestuur nu via de links in te zien. 

Dit alles, en natuurlijk de jaarcijfers, is in te zien op het wedstrijdsecretariaat. 

 

We hopen dat veel leden de tijd willen nemen om de vergadering(en) bij te wonen en zo mee te praten over het beleid binnen Brabantia.

 

Mochten er vooraf vragen zijn over de diverse stukken stuur dan een mail aan het hoofdbestuur: hb@vvbrabantia.nl

 

Graag tot 27 november

 

Hoofdbestuur vv Brabantia

Jos Schalkwijk, secretaris

IN MEMORIAM PIET VAN DE WATER

Geplaatst op zondag 5 maart 2017 op 17:26u


Dit bericht is automatisch gearchiveerd en derhalve ontdaan van alle afbeeldingen. Reageren op dit bericht is niet langer mogelijk.


Op vrijdag 3 maart 2017 is op 88- jarige leeftijd Piet van de Water plotseling overleden. Piet was een markante figuur binnen onze verenging, hij werd lid op 1 april 1942 en de vereniging had zijn 75 jarig jubileum al in de planning staan.

Piet voetbalde wekelijks op de zondag zijn wedstrijdje, een gewoonte die begin jaren 60 even onderbroken werd omdat Piet leider werd van de hoofdklasse junioren.

In 1973, dus op 45 jarige leeftijd, vond Brabantia het nodig om haar op dat moment oudste voetballende lid in het zonnetje te zetten.

Op zondag 30 december 1973 werd er dus een "BenePiet" wedstrijd georganiseerd tussen het elftal waar Piet wekelijks in speelde, het 8e, en een veteranenteam; Piet speelde in beide teams een helft mee.

Dat deze wedstrijd voorafgegaan werd door de eerste, nu nog onderlinge, wedstrijd van Brabantia's pas opgerichte vrouwenafdeling, een wedstrijd waarin Piet's dochter Tonny haar voetbaldebuut maakte, gaf het geheel een nog specialer aanzien.

In 1976 was Piet ook betrokken bij de opstart van de zaal afdeling van Brabantia en vanaf die tijd was hij ook een trouwe speler van deze voetbaltak.

Na ieder seizoen knoopte Piet er nog een jaartje aan vast en zo bleef hij op het veld actief tot einde seizoen 1985/86 en in de zaal tot einde seizoen 1994/1995.

Hierna bleef Piet tot 2011 nog als leider betrokken bij de veteranenafdeling.

Ook buiten het voetbal was Piet regelmatig actief voor Brabantia.; zowel bij de bouw als het onderhoud van de kantine aan de Rijstenweg werd vaak een beroep gedaan op zijn kennis en kunde. Ook bij het onderhoud en/of reparatie van de oefendoeltjes en het oplossen van problemen in het ballenhok en kleedkamers werd de hulp van Piet ingeroepen.

Naast voetballen nam Piet ook graag deel aan andere activiteiten binnen de vereniging. hij was dan ook lid van de biljartclub, een trouw bezoeker van de WOMI-club en zeker in de beginjaren was hij ook een vaste klant bij het carnavalsgebeuren bij Brabantia.

 

Als waardering voor zijn inzet werd piet in 1982 benoemd tot lid van verdienste van Brabantia.

 

Brabantia wenst Piet's kinderen, hun partners en de kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

De crematie vindt plaats op donderdag 9 maart om 11.00 in crematorium Rijtackers

 

[Afbeelding]

 

[Afbeelding]

Piet van de Water op de nieuwjaarsreceptie van 2016