Alternatief programma voor JO8 t/m JO11 zaterdag 28 januari

Geplaatst op vrijdag 27 januari 2017 op 15:28u

De KNVB heeft bekend gemaakt dat er met ingang van het nieuwe seizoen andere wedstrijdvormen worden gehanteerd bij de pupillen (zie voor het hele verhaal dit bericht). Als vereniging zijn we druk bezig om in te spelen op de veranderingen die gaan komen. Daarom heeft het jeugdbestuur in overleg met de commissie Technische Zaken en coördinatoren het volgende besloten:

Bij de eerstvolgende afgelasting van categorie B door de KNVB (dus net zoals afgelopen weekend) wordt er door de hele JO8, JO9 en JO11 een alternatief schema afgewerkt. Dit alternatief schema houdt in:
- een onderling toernooi bij Brabantia op de kunstgrasvelden
- samenkomst uiterlijk 09.00 uur in de kantine, registratie van spelers met naam en team, minimale opkomst 48 spelers per categorie
- teams worden op het veld bekend gemaakt (afhankelijk van opkomst), eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur
- er wordt gespeeld in verschillende wedstrijdvormen (2x2, 4x4, 6x6 en voor JO11 ook 8x8)
- verwachte eindtijd is 11.00 uur, er worden diverse korte kleine partijen gespeeld
- van de trainers/leiders wordt verwacht dat zij ook aanwezig zijn om de organisatie te ondersteunen, ouders kunnen hier ook een rol in spelen (spelbegeleider)
Ondanks dat de opkomst vrijwillig is, hopen wij zoveel mogelijk spelers te mogen verwelkomen.

Voornaamste doel van het alternatieve schema is het beoordelen van het spelplezier van de spelers in de verschillende wedstrijdvormen; is 6x6 op 1/4 veld echt beter voor de spelers dan 7x7 op 1/2 veld? Na afloop van het toernooi zal er een evaluatie plaatsvinden, de vorm hiervan is nog niet bekend, maar hierin krijgen de trainers/leiders evenals de ouders een rol.

Met vriendelijke groet,

John van Dorst, wedstrijdsecretaris jeugdbestuur