laatste update 29 september 2016

Jeugdafdeling - seizoen 2016/2017

Binnen de jeugdafdeling zijn er verschillende leeftijdscategorieën:

• JO19 (A-jeugd) voor spelers uit 1998 en 1999, 3 elftallen
  • JO17 (B-jeugd) voor spelers en speelsters uit 2000 en 2001, 4 elftallen
  • JO15 (C-jeugd) voor spelers en speelsters uit 2002 en 2003, 5 elftallen
  • JO13 (D-jeugd) voor spelers en speelsters uit 2004 en 2005, 7 elftallen
  • JO10 + JO11 (E-jeugd) voor spelers en speelsters uit 2006 en 2007, 8 teams
  • JO8 + JO9 (F-jeugd) voor spelers en speelsters uit 2008 en 2009, 9 teams
  • Mini's voor spelers en speelsters uit 2010, 2011 en 2012 (maximaal 60 personen)

Alle jeugdleden van Brabantia behalve de mini's hebben de mogelijkheid, en eigenlijk de plicht, om tweemaal per week te komen trainen. De trainingsavonden en -tijden verschillen per leeftijdscategorie en elftal. Op zaterdagochtend of -middag spelen de elftallen en teams uit de A t/m F-jeugd een door de KNVB georganiseerde competitie- of bekerwedstrijd. Bij Brabantia zijn de standaardaanvangstijden van de A en B-jeugd 14.45 uur, C-jeugd 13.00 uur, D-jeugd 11.45 uur, E-jeugd 10.15 uur en F-jeugd 09.15 uur. Andere verenigingen hanteren andere standaardaanvangstijden, zodat wedstrijden die bij andere verenigingen gespeeld worden ook op andere tijden kunnen aanvangen.

De mini's trainen niet doordeweeks en spelen geen KNVB-wedstrijden, maar trainen iedere zaterdagochtend om 09.00 uur op het eigen sportpark. Ook kunnen er oefenwedstrijden gespeeld worden tegen Mini's van andere verenigingen. Trainingen van de mini's zijn ook verplicht net zoals het afmelden wanneer er niet getraind kan worden.

Naast de contributie moeten alle jeugdspelers een eigen Brabantia-tenue (shirt, broek en kousen) aanschaffen. Dit kan alleen bij: Rono Sport, Strijpsestraat 92, 5616 GS in Eindhoven; tel. 040-2523232. Kosten van het tenue zijn zo'n 60 euro.

Jeugdspelers die nog geen eigen tenue hebben aangeschaft kunnen niet deelnemen aan wedstrijden, het is ook niet mogelijk in het clubhuis een tenue aan te schaffen of een tenue van de club te 'lenen'. Iedere jeugdspeler is verantwoordelijk voor zijn eigen tenue, wanneer het kapot is of te klein is geworden zal het zelf voor vervanging moeten zorgen. Het tenue is niet verplicht op trainingsavonden, alleen op wedstrijddagen.

Lid worden van de jeugdafdeling: waarschijnlijk wachtlijst en vrijwilligers hebben voorrang!

Lid worden van de jeugdafdeling kan alleen als er plaats is in een van de bestaande elftallen of teams binnen onze jeugdafdeling, of het op korte termijn mogelijk is om een nieuw team te vormen. Informeer dus eerst of er plaats is, dit kan het best per e-mail op jeugd@vvbrabantia.nl

Voor de jeugdafdeling geldt dat we sinds het seizoen 2016/2017 alleen inschrijvingen aannemen op zaterdag tussen 12.00 - 15.00 uur. Dit in verband met de intake-gesprekken met de nieuwe leden en hun vader en/of moeder, waarbij we er naar streven dat zij zich in gaan zetten als vrijwilliger voor de vereniging (dit kan in zeer veel verschillende manieren plaatsvinden). Spelers waarvan de ouders zich bereid verklaren zich in te zetten voor de vereniging zullen voorrang genieten boven spelers waarvan de ouders dit niet doen.

Wanneer er niet direct plaats is voor nieuwe spelers worden personen die graag lid willen worden op de wachtlijst geplaatst; mochten er genoeg spelers op de wachtlijst staan en er begeleiding gevonden worden (trainer en leider), worden de spelers vanaf de wachtlijst opgeroepen voor een informatie-bijeenkomst waarop we de begeleiding voor het team willen vinden. Dit geldt met name voor de E en F-jeugd, hier kunnen we in de winterstop extra teams inschrijven. Wanneer er onder de ouders geen trainer en leider worden gevonden, zal het nieuwe team geen doorgang vinden en blijven de spelers op de wachtlijst.

Voor de wachtlijst geldt dat spelers, waarvan de ouders zich bereid hebben verklaard zich in te zetten als vrijwilliger, voorrang hebben boven andere spelers waarvoor dit niet geldt. Op deze manier proberen wij er voor te zorgen dat de leden van de vereniging verzekerd zijn van voldoende begeleiding en dus ook waar voor hun contributie krijgen. Hoe lang het duurt voordat iemand van de wachtlijst lid kan worden is niet in te schatten. Als lid van de wachtlijst is het niet mogelijk om mee te trainen met bestaande teams, vermelding op de wachtlijst is kostenloos en trainingen zijn een onderdeel van de door de leden betaalde contributie.

Wanneer je jezelf op wilt geven voor op de wachtlijst, stuur dan een e-mail naar jeugd@vvbrabantia.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Vermeld er ook bij of je eerder bij een andere voetbalvereniging hebt gespeeld. Op deze manier kunnen we contact met je opnemen zodra er plaats is in onze jeugdafdeling.
Opgeven voor de wachtlijst kan ook door op zaterdagochtend tussen 12.00 en 15.00 uur in het secretariaat van ons clubhuis langs te komen. Op andere tijden zullen er geen inschrijvingen worden geaccepteerd. Ook worden er geen inschrijfformulieren uitgedeeld aan spelers van wie het niet zeker is of ze wel lid kunnen worden.

Verder naar werkwijze inschrijving en kosten