Clublied

Hieronder staat de tekst van het clublied van RKVV Brabantia uitgeschreven. Het clublied werd in 1982 opgenomen en uitgebracht ter ere van het zestig jarig bestaan van de club in dat jaar; het is in de loop der jaren het vaste clublied geworden. Uit het clublied is ook de strijdkreet of clubmotto Viva Brabantia afkomstig.

Klik op het linker plaatje om alleen het refrein te beluisteren; op het rechter als u het gehele clublied wilt horen. Het clublied is ingezongen door de onvolprezen Manus Geven met behulp van een achtergrondkoor van leden. Verder verleenden ook de Strijpse Kraaiers hun medewerking.

Alleen refrein   Gehele clublied

Wanneer u op een van de twee afbeeldingen klikt krijgt u een menu waarin u kunt kiezen tussen Openen en Opslaan. Kies Openen als u het clublied meteen af wilt spelen. Als u Opslaan kiest, slaat u het bestand op op de harde schijf van uw computer en kunt u het later ook zonder internetverbinding afspelen of op een CD zetten.

Hieronder staat de volledige tekst van het Brabantia-clublied:

Eerste couplet:

Voor jaren terug werd er gesjot in het gengske bij de school
Toen was er nog sportiviteit, was voetbal het parool
Daar heb je Bram, die jarenlang verdedigde rood met blauw
Die steeds present was op 't appel, in regen of in kou

Tweede couplet:

Wie kent er niet uit vroeger tijd het rood en blauw talent
Zij maakten samen wijd en zijd Brabantia bekend
Ja kampioen van Nederland zelfs twee keer na elkaar
Een vriendenclub, een hechte band, die maakte dat dan klaar

Derde couplet: