Brabantia JO12-2

Foto:
Gebruikers:

Programma komende weken

Let op:
Bij afwijkend programma op voetbal.nl onderstaande aanhouden. Uitgebreide wedstrijdinformatie onder wedstrijden.

Datum Thuis Uit Aanvang    
Geen wedstrijden gevonden.

14 juli 2017

 

Vakantie is begonnen, vandaag aller laatste schooldaag voor iedereen, mooi weer komt er aan, lekker genieten. Het voetbalseizoen is al een tijdje achter ons, 2 keer kampioen geworden, 3 spelers naar de selectie, met een aantal nieuwe jongens gaan wij wederom voor een leuk voetbalseizoen, zoals jullie het al weten ben ik niet zo van voetballen voor je plezier, ik wil met jullie iets bereiken, het hoeft niet gelijk een kampioensjaar te worden, maar wel hard werken, 2 ker in de week trainen, je taken uitvoeren, samen 1 team worden.

 

Maandag 14 augustus beginnen wij heel voorzichtig met de eerste training (18:45 uur), ben je nog op de camping of in het buitenland, laat het dan weten, het is niet erg, maar probeer wel in conditie te blijven. Tweede week van September hebben wij al een bekerwedstrijd. 

 

Nogmaals een hele fijne vakantie, (wij zijn weg van 18 juli t/m 10 augustus).

 

Jason de la Croix

06-54363233                                                                                                                                                                          

 

 

2 september 2017

                                                                                                                                                                                                  Brabantia - DVS  4-1  (Beker)

 

Doelpunten; Nick, Jorrit, Fouad, Eigen doelpunt van DVS

 

Verslag; Voetbalseizoen is begonnen, na 2 trainingen moeten wij vandaag vol aan de bak, afgelopen maandag was het even aan elkaar wennen, maar na een kort introductie gesprek gingen over op het echte werk, gelukkig kennen de meeste jongens elkaar van het afgelopen jaar bij de E2 en E3, het begin was het een beetje stroef, maar op woensdag in de regen ging het al wat beter, ik was echt blij dat jullie bleven voetballen, de meeste team waren al naar binnen gegaan en zaten al onder moeder's paraplu thee te drinken.

 

Wedstrijd begon wat later vanwege digitale problemen van de tegenstander, wij moeten tegenwoordig alles digitaal aanmelden en versturen, even wennen voor sommige trainers, maar het komt wel goed.

 

11 tegen 11, groot veld, buitenspel, conditie, veld breed houden, allemaal nieuw, niet moeilijk maar zoals al eerder gezegd, even wennen. De bal werd goed rond gespeeld, doelpunt viel pas laat in de eerste helft, eerste schot op doel van Nick en gelijk een doelpunt, hadden wij vandaag meer moeten doen, op het doel schieten. DVS maakte voor rust nog de 1-1, het was een onoplettend moment op het middenveld, foutje van Mo, net niet fel genoeg, na het balverlies gelijk een doelpunt tegen.

 

Na de rust gingen wij een tandje hoger voetballen, tegenstander kon niet mee, na een paar gemiste kansen werd het toch

4-1, onze verdedigers hebben vandaag goed gedaan, onder aanvoering van Raffy kwam DVS niet in het spel, het laatste doelpunt was een eigen doelpunt van DVS, na het doelpunt werd de maker van de doelpunt gefeliciteerd, wie hebben jullie geleerd om zo te reageren, je moet altijd respect hebben voor je tegenstander, dit soort gedrag wil ik echt niet meer zien, ik ben heel fel in het coachen, vaak zelf op het randje, op het veld maai ik mijn tegenstander ook weleens neer, maar altijd respecteer je de tegenstander. 

 

Over het geheel was ik echt tevreden, wij hebben het leuk met elkaar, hopelijk blijft het zo, misschien hebben wij na maandag een nieuwe team, een hele fijne weekend iedereen, tot maandag.

 

Man of the match;  Raffy

 

9 september 2017

 

Dommelen - Brabantia 3-3 (Bekerwedstrjd)

 

Doelpunten: Nick, Jesse,Efe

 

Verslag: Een hele zware bevochten gelijkspel, wat waren wij zenuwachtig, eerste helft was niet zoals wij van jullie waren gewend, tegenstander was niet goed, maar jullie waren nog slechter, wij gingen als lamme schapen achter de bal aan, waar is het positiespel, wij hebben pas 2 weken met elkaar getraind, maar als je nog steeds niet weet waar je moet voetballen, dan wordt dit een hele zware seizoen, het veld breed houden, op je positie blijven voetballen, jezelf niet moeilijk maken.

 

Tegenstander kwam op 1-0 door een verkeerde schatting, Jesse maakte een eigen doelpunt, helemaal niet erg als je daarna weer oppakt, maar dat gebeurde niet met 20 man op een stukje van een groot voetbalveld blijven spelen, ik zag een wedstrijd van jongens onder de 9, de vroegere F-jes, wat was het slecht, ik was blij dat de eerste helft was afgelopen.

 

Na een aanmoedigende speech ging het in de tweede helft beter, er werd gevochten voor balbezit, 5 keer alleen op de keeper en maar 1 keer scoren, Nick maakte de bevrijdende 1-1, hierna gingen wij beter voetballen, alleen de afwerking bleef uit, Dommelen maakte gebruikt van de gemiste kansen en maakte de 2-1, gelukkig bleven de jongens voetballen, uit een corner van Jamie maakt Jesse de 2-2, het besef kwam na de doelpunt van Jesse, wij kunnen winnen, Fouad besef het ook en na zijn actie van rechts maakt Efe de 2-3.

 

Overwinning zat al in the Pocket, ik had mijn spullen bij elkaar gepakt, de auto was al gestart, maar schijnbaar zag de scheidsrechter op zjn Mickey Mouse horloge dat de wedstrijd nog 5 minuten duurt, of net zolang tot Dommeln een doelpunt maakt, het was niet gelukt bij een buitenspel, dan maar een penalty geven. Het werd toch 3-3, hoe moet je op zo'n moment reageren, boos worden of heel boos worden, ik weet ook dat de jongens dit lezen, ik heb hierover geen mening.

 

Maar niet getreurd, Dommelen zit ook bij ons in de competitie.

 

Maandag weer lekker trainen, wij moeten nog veel leren, voornaamste samen voetballen.

 

Man of the match: Jasper

 

 

Zaterdag 16 september 2017

 

Brabantia - Geldrop  1-8  (Beker)

 

Doelpunt: Jesse

 

Verslag:  Vandaag was onze tegenstander veel sterker, het verschil tussen eerste klasse en derde klasse hebben wij echt gemerkt, het verlies deed minder pijn. Na 16 wedstrijden ongeslagen moest ik even wennen aan het verlies, maar nu gaat het al wat beter. 

 

Volgende week hebben wij onze eerste competitiewedstrijd, eerste overwinning en eerste drie punten is belangrijk voor het verloop in de competitie. 

 

Wij moeten ook heel eerlijk zijn tegenover onszelf, wij zijn nog niet goed genoeg om een perfecte wedstrijd neer te zetten, wij komen net spelers tekort die het spel kan verdelen. Wij hebben nog de tijd om te leren, komt elke maandag en woensdag trainen, thuis kun je ook met de bal oefenen, dribbelen, voetballen met je klasgenootjes, balgevoel aanleren, als je iets wilt bereiken moet je er voor werken.

 

Onze sluitpost,onze keeper Jessie heeft een welverdiende appalaus verdiend, 24 reddingen, had natuurlijk ook veel te doen vandaag, maar uitstekend je taak uitgevoerd.

 

Man of the match: Jessie

 

Zaterdag 30 september 2017

 

Brabantia Marvilde 2-5 (Competitie)

 

Doelpunten: Mohamed, Fouad

 

Verslag: Voetballen in de regen, heerlijk om op gras te spelen, wij waren gebrand om te presteren, een week niet gespeeld, alleen maar getraind, een oefenwedtrijd gehad tegen JO13-2, goed gespeeld, ik was afgelopen woensdag een trotse trainer, maar ik was vergeten dat Alhassane en Levi mee hebben gevoetbald, na het verlies van vandaag besef ik dat ik een voetballer tekort komt, ik heb genoeg spelers maar niet genoeg voetballers. Het is ook niet erg, ik proberr het beste van te maken.

Aan het begin van het voetbalseizoen rommelt het altijd bij een voetbalvereniging, zo ook bij Brabantia, het is heel normaal, wij werken eenmaal met vrijwilligers, naast je normale baan moet je van alles regelen om iedereen tevreden te stellen. 

 

Ik besef heel goed dat onze jongens 10 en 11 jaar zijn, voetballen moet leuk zijn, natuurlijk willen wij Ronaldo en Messie voortbrengen, maar ik ben al blij met Bergwijn. Ik weet dat ik soms heel veel aan het pushen ben, de jongens verbeteren, corrigeren, maar ik leer hun wel voetballen, sommige hebben al een voetballer in zich, sommige zijn aan het ontwikkelen en sommige worden nooit een voetballer, deze mix zitten bij ons in een team, samen moeten wij een worden. 

 

Dit jaar is een overgang jaar, hebben wij in de E6 ook gehad, afgelopen jaar in de E2 hebben wij alles gewonnen, 2 maal kampioen geworden, ik moest vandaag wennen aan het verlies, 2-5, twee maal voor gekomen door fraaie doelpunten van Mohammed en Fouad, in de laatste minuten 4 doelpunten weggegeven, 4 tegenaanvallen, 4 doelpunten incasseren. Na 1 wedstrijd verlies kun je ook niet zeggen dat het seizoen al gespeeld is, volgende week tegen Dommelen gewoon winnen en opnieuwd beginnen.

 

Maandag wederom heel hard trainen, werken aan de conditie, het is echt nodig om twee maal per week te komen trainen. Niet vergeten om thuis ook te blijven trainen, na school kruip je niet gelijk achter je computer of Playstation, je moet naar buiten, met je vrienden voetballen. 

 

Afgelopen woensdag hebben Daniel, Marlon en Rida apart getraind, het was geen straf, sommige jongens hebben extra trainigen nodig om hun techniek te verbeteren, afgelopen woensdag was het dribbelen en passes met binnekant voet, nogmaals het is geen straf, het is zelf een luxe dat iemand je kind helpt om beter te worden.

 

Tot maandag allemaal.

 

Man of the match: Fouad

 

 

Zaterdag 7 oktober 2017

 

Dommelen - Brabantia 3-3 (Competitie)

 

Doelpunten Jesse 3x

 

Verslag: Soms met je berusten in een situatie, accepteren dat ondanks het hard werken en al je inspanningen het niet gaat lukken, waar ligt het aan, te fanatiek gecoacht, verwachting te hoog, voetballen wij in een te hoge klasse. Ik weet het niet, in een wedstrijd komt het niet uit. Ik ben 3 dagen en alle ouders natuurlijk ook in de weer om onze jongens te laten voetballen, er wordt serieus getraind, opkomst is heel goed, maar in de wedstrijd zie ik het niet terug, helemaal niets wat wij op de trainingen hebben gedaan. Nu vraag ik mij af of ik vanaf maandag zo door moeten gaan, misschien moeten wij wel gaan voetballen op een lager niveau of met dit team recreatief gaan voetballen. 

 

Afgelopen jaar zijn wij kampioen geworden met goed voetballen, wij waren verwend, maar nu op groot veld met andere spelers erbij wordt het moeilijk,  de jongens worden ouder, intresse gaan uit naar andere dingen, er wordt niet serieus getraind, bijzaken is belangrijker voor sommige spelers. 

 

Ik heb het al errder geschreven, ik ben misschien te fanatiek voor sommige jongens, en zoals opa van Nick B. het goed verwoordt, het is maar een spel. Het is inderdaad maar een spel, het moet een leuk spel blijven voor de jongens, maar wij weten ook dat winnen het spel juist heel leuk maakt. 

 

Ik was een beetje teleurgesteld, ben het nu al overheen,.

 

Wedstrijd van vandaag, eerste helft was niet goed, misschien was 10 uur te vroeg voor sommige jongens, met 3-2 gingen wij de rust in, tweede helft ging het al wat beter, er werd gevochten om de bal, na een paar gemiste kansen, maakte Jesse zijn derde doelpunt, een nipte gelijkspel, wat hebben wij het altijd moeilijk tegen Dommelen, het lijkt wel of alles tegen zit, scheidsrechter was wederom een toppie, heeft het fluiten geleerd bij een korfbal vereniging, elke ingooi was niet goed, onze blower had wel gelijk maar was vergeten dat dit JO12 spelers waren, gelijkspel en het slechte spel lag niet aan de scheidsrechter. 

 

Maandag weer oppakken, hard trainen, volgende week een wedstrijd tegen onze directe concurrent, het wordt een leuke wedstrijd, alles of niets, er wordt al apps rondgestuurd voor spelers van JO19. Wij doen het met onze eigen spelers.

 

Volgende week goed trainen, vrijdag op tijd naar bed, zaterdag gezond en fit opstaan voor een belangrijke wedstrijd, ik zeg het elke woensdag na de training, maar ik heb ook hulp nodig van de ouders.

 

 

Man of the match: Jesse

 

 

Zaterdag 14 oktober 2017

 

Brabantia JO12-3  -   Brabantia JO12-2, :   7-3   (Competitie)

 

Doelpunten: Jesse 3x

 

Verslag:  Op 29 juli was het zwarte zaterdag in Frankrijk, voor ons is het 14 oktober, wat zijn wij slecht, elke week 2 keer hard trainen, elke week wordt er hard aan jullie getrokken, elke week schreeuwen de ouders hun longen leeg, de jongens worden goed aangemoedigd, maar voetballen komt er niet uit. Soms is met hard werken niet te redden, ik heb mijn best gedaan, maar ik krijg de jongens niet aan het voetballen, op dit moment denk ik er echt aan om te stoppen.

 

Natuurlijk hebben een paar jongens wel hun best gedaan, ervoor gevochten, ik had liever dat er dertien spelers het hadden gedaan, ik besef ook wel dat een aantal jongens niet de voetbal kwaliteiten hebben, het is ook niet eerlijk om hun de schuld van het verlies te geven, wij zijn een recreatie team van Brabantia, geen selectie, ik kan niemand wegsturen of niet laten spelen, iedereen speelt bij mij, sommige spelen wat langer of worden niet gewisseld, dit in verband met conditie en uithoudingsvermogen, geen ouders hoeven zich zorgen te maken dat ik iemand voortrekt, elke speler is voor mij een teamspeler.

 

Ik heb veel met de jongens gepraat, voor de training, tijdens de training, na de training, voor de wedstrijd, na de wedstrijd, ik heb met lieve woordjes gedaan, heel streng geweest, op hun donder gegeven, aangemoedigd, over hun teleurstelling heen gepraat Tijd van praten is voorbij, er moet gepresteerd worden.

 

Volgende week is het herfst vakantie, er zijn veel jongens weg, wij hebben geen training en de wedstrijd tegen JO12-1 gaat niet door, ik heb geen zin om te gaan douchen met 30-0.

 

Een week tijd om rustig na te denken, gelukkig is het mooi weer, voor degene die weg gaan, fijne vakantie.

 

Maandag 23 oktober wordt er getraind.

 

P.S. Wedstrijdverslag, Jesse heeft 3 maal gescoord. Tegenstander 7 maal.

 

Ik was vergeten Roel (Trainer van JO12-3) te feliciteren, in alle drukte en teleurstelling heb ik hem niet kunnen spreken, hierbij gefeliciteerd met je overwinning, jullie hebben verdiend gewonnen. 

(Het heeft echt moeite gekost om de afgelopen zin op te schrijven, ik heb het 20 keer moeten corrigeren)

 

 

Man of the match: Jesse

 

 

Zaterdag 28 oktober 2017

 

Brabantia - DVS  3-1 (Competitie)

 

Doelpunten: Jesse 2x, Fouad 1x

 

Verslag: Ik moet steeds denken aan de afgelopen jaren bij Brabantia, op de vrijdag was ik al bezig met kleine voorbereidingen en bedenken wat  ik morgenochtend zou dragen, welke schoen past het beste bij mijn zwarte sportbroek, 

zijn ze niet versleten, moet ik met de koopavond nog een nieuwe halen.

 

Meestal stop ik ook eerder met werken, eventjes naar de stad om te eten, wat winkelen,daarna Jong PSV kijken. Zaterdag begin ik altijd aan een relax weekend, het ligt er ook aan tegen wie wij moeten spelen, bij een wedstrijd tegen onze directe concurrent (Valkenswaard of Riethoven) wist ik al dat het een leuke voetbalochtend wordt, ik denk dat de ouders en spelers van de afgelopen jaren het nog wel weten, bij sommige wedstrijd was het een verplichting, of een overwinning van 9-0 of 8-1, maar de uitslagen waren meestal al bekend.

 

Natuurlijk mag ik niet terug kijken, ik heb altijd geleerd om vooruit te kijken, vooruit te denken. 

 

Vandaag tegen DVS ging het wat beter, op papier heeft DVS nog geen enkel punt behaald, op papier moeten wij winnen, alleen gisterenavond kreeg ik te horen dat Efe ziek is en niet mee kon spelen, wederom moet ik mijn opstelling aanpassen, het is niet anders. een andere keuze was een makkelijker keuze, een speler van een andere team erbij te pakken, what if verhaal krijg je dan.

 

Ik ben blij dat ik het niet had gedaan, had ik iemand erbij gehaald en wij hadden gewonnen, dan hebben wij niet op eigen krachten gewonnen, voor de sfeer en het zelfsvertrouwen was een overwinning nodig, ik heb een risico moeten nemen dat goed was uitgevallen, niemand erbij gehaald, op eigen kracht gewonnen, gevoetbald op eigen niveau, tegenstander was inderdaad slecht, maar zo kunnen wij door blijven speculeren, what if.

 

Ik betrap mijzelf ook op dat als ik de  jongens blijf kleineren op hun fouten dat het niet helpt om hun beter te laten voetballen, het besef viel voor mij na de wedstrijd, in de kleedkamer zag ik de blije gezichten van de jongens, ik hoor ze samen lachen en plezier hebben, waarom zou ik het hun ontnemen, waarom altijd negatief doen als het even tegen zit. Wij zijn geen prof, wij zijn geen PSV (en zeker geen Ajax), ik heb er echt spijt van dat ik altijd negatief heb gereageerd naar de jongens, ik moet nog veel leren, de blije en vrolijke gezichten van de jongens neemt niemand meer van mij af.

 

Wij waren goed aan de wedstrijd begonnen, een paar kleine kansjes, maar geen doelpunt. Bij een tegenaanval van DVS maken zij de 0-1, misschien een terechte achterstand, maar wij hebben het goed opgepakt, Fouad maakte de 1-1 na een solo. 

De tweede helft begon heel goed, binnen 5 minuten maakte Jesse de 2-1 en de 3-1, vooral bij de 2-1 van Jesse was ik heel blij, eindelijk zag ik de kwaliteit van de jongens, na samenspel van Fouad en Jamie maakte Jesse de 2-1. Dit heb ik gemist.

 

De jongens hebben vandaag gewonnen,  1 zwaluw maakt nog geen lente, 1 overwinning is geen kampioenschap, maar 1 glimlach van de jongens, daar kan ik wel van genieten. Maandag en woensdag weer trainen en volgende week zaterdag  tegen Marvilde, een ander wedstrijd, een ander tegenstander, even genieten van het weekend allemaal.

 

Man of the match: Fouad

 

 

Zaterdag 11 november 2017

 

Marvilde - Brabantia 5-1 (Competitie)

 

Doelpunt: Nick B.

 

Verslag: Vandaag is de elfde van de elfde, in de meeste Brabantse steden is het feest, maar bij ons is het nog steeds geen feest,  het wilt maar niet lukken, het is voor het eerst in mijn leven dat ik machteloos ben, hopelijk gaat dit gevoel snel voorbij, gauw het seizoen afmaken.

 

Maandag hebben wij een nieuwe speler erbij, het is een voetballer, het betekent dat wij 4 wissels hebben in een wedstrijd, ik wilde het eigenlijk niet, maar nood breekt wet, dan maar minder speelminuten voor sommige spelers.

 

Lieve ouders, ik ben fanatiek met het trainen en heel serieus met het voetballen, mjn einddoel is dat de jongens beter worden, maar ik heb jullie hulp nodig. Om beter te worden in een wedstrijd lukt het niet om alleen op maandag en woensdag te trainen, er zitten jongens in onze team die echt kunnen voetballen en ook vooruit willen, ben je een minder voetballer, dan moet je er alles aan doen om je aan te sluiten, ga buiten voetballen, voetballes volgen, voetbalwedstrijden kijken, er zijn zoveel mogelijkheden, doe je het niet dan krijg je wrijvingen in je team, als je blijft verliezen dan ga je automatisch op zoek naar een zwakke pion in je team. Het gebeurt automatisch, dit is voetbal, al vanaf mijn 9de jaar speel ik voetbal in competitieverband. Het gebeut jammer genoeg altijd bij het voetballen.

 

Wij zitten in een gemixt team met goede en minder voetballers, het is altijd zoeken naar een balans in een wedstrijd, door wissels tijdens de wedstrijd verstoor je de balans, het probleem ligt bij mij, ik wil dat iedereen speelt, wij voetballen eenmaal in een recreatie team, iedereen heeft recht op een speeltijd, als ouders zijnde wil je ook je kind zien voetballen.

 

Terugkomen op de wedstrijd van vandaag, de eerste 15 minuten onder druk gestaan, toch goed verdedigd, doelpunt viel na een persoonlijke fout, goed teruggekomen door een vrijetrap van Nick B. In de tweede helft hebben wij door fysieke voetbal weg laten zetten door Marvilde, wederom door persoonlijke fouten is de eindstand 5-1. Een terechte overwinning van Marvilde, niets tegen in te brengen. Persoonlijk fouten op bepaalde positie is fataal, als Jamie een fout maakt  in het midden dan kan er een doelpunt uit komen maar meestal loopt het af met een sisser, maar als een keeper een fout maakt is het vaak fataal, je loopt eenmaal meer risico als je keeper bent, op het moment ben je wel teleugesteld in jezelf, mar je moet jezelf oppeppen om de volgende bal te pakken. Als team moet je ook iemand's persoonlijke fouten wegwuiven en elkaar steunen, als team win je samen en als team verlies je niet alleen. 

 

Maandag toch weer gaan trainen, ik geef het niet op, natuurlijk ben ik ook teleurgested, maar ik doe er alles aan om de jongens beter te laten voetballen, het is geven en nemen, belonen en straffen, Als vader zijnde ben ik Jamie nu aan het straffen, hij mag vanavond niet meeeten, had maar beter moeten voetballen.

 

Tot maandag allemaal.

 

Man of the match: Jasper

 

  

Zaterdag  18 november 2017

 

Brabantia - Dommelen 0-2 (Competitie)

 

Verslag: November 2016, kampioenswedstrijd tegen Riethoven, wat waren wij zenuwachtig, wij waren bang om te verliezen, de eerste 10 minuten hadden wij geen enkel bal geraakt, het werd al heel snel 3-1 voor Riethoven, ik wist nog dat de overoverovergrootvader van de keeper van Riethoven de wedstrijd floot, op zijn rollator kon hij ons net bijhouden, zijn snelheid was niet het probleem, maar volgens mij had hij maar zicht van 10%. Wij hadden uiteindelijk met 4-3 verloren, op het laatst alles eraan gedaan om gelijk te komen en nog belangrijker om kampioen te worden, maar het was niet gelukt, tegenstander was net ietjes beter op die dag, maar de zaterdag daarop tegen Valkenswaard werden wij toch kampioen.

 

Vandaag veloor JO12-3 met 2-1 tegen Marvilde, maar volgende week zaterdag kunnen zij tegen ons kampioen worden, het word wel spannend, ik weet hoe Roel en de jongens van JO12-3 zich voelen, wij hebben dit eerder meegemaakt, maar volgende week zaterdag na de wedstrijd kunnen jullie (JO12-3) feest vieren.

 

Vandaag 18 november 2017, het was niet een klein beetje koud, maar echt koud, alles was klein en bekrompen, ook onze voetbalkwaliteit, wij hebben een geluk, Dommelen was niet veel beter, wij hebben de schade beperkt tot twee tegen doelpunten, dit jaar is dit onze specialiteit, zo min mogelijk tegendoelpunten incasseren. 

 

Het zit er niet meer in, iedereen deelt mee in de malaise, ik ben machteloos, ik moet het gewoon accepteren, anders houd ik het niet vol, ik kan boos worden en heel boos worden, maar het heeft ook geen enkele zin, het wordt er niet leuker op voor de jongens, natuurlijk beseffen zij ook dat dat de afgelopen nederlagen niet goed is voor de sfeer, maar het is niet anders, hard werken maar geen resultaat.

 

Twee wedstrijden te spelen tot de winterstop, misschien is het goed om even rust te hebben, ik kan veel eisen en doordrukken, maar in een wedstrijd moeten de jongens het doen. Faalangst, prestatiedrang, stress, druk van trainer en ouders, concurreren met klasgenootjes, allemaal factoren die invloed kunnen hebben op het voetballen. Na de winterstop kan alleen maar beter worden, slechter dan dit wordt het zeker niet, wij kunnen alleen maar omhoog kijken en na de winterstop toch een leuk seizoen van maken. Toch nog iets positief kunnen schrijven.

 

Vaak lijk ik heel boos te zijn op de jongens tijdens en na de wedstrijd, maar het is puur voetbal, niets persoonlijk, dit is mijn manier van coachen en trainen, 10 minuten na de wedstrijd ben ik het weer vergeten. Ik probeer alles uit de jongens te halen, ik pers er alles uit wat te maken heeft met het voetbal. De jongens worden steeds beter, ik merk het op maandagavond, tijdens de oefenwedstrijd op de training word ik vaak hard onderuitgehaald, met zoveel energie en inzet wordt er getraind, waarom gebeurt het ook niet in een wedstrijd op de zaterdagen, ik vraag KNVB om de wedstijden te verzetten van zaterdagochtend naar de maandagavond.

 

Vanavond NAC tegen Ajax, misschien na het verlies van Ajax kan ik weer een beetje glimlachen, maar vandaag is Sinterklaas in het land, afgelopen jaar heel lief geweest, wat vind ik morgen in mijn schoen, misschien een nieuwe schoen (het liefs Philipp Plein), hopelijk leest Sinterklaas mijn verslag.

 

Tot maandag allemaal.

 

Man of the match: Alseni

 

 

Zaterdag 25 november 2017

 

Brabantia JO12-2  -   Brabantia JO12-3  2-5  (Competitie)

 

Doelpunten: Nick Bloks, Mohammed

 

Verslag:  JO12-3 gefeliciteerd met jullie overwinning en met  jullie kampioenschap.

 

Het was een koude ochtend, na een lange warmingup en nog wat rituelen begonnen wij heel slecht aan de wedstrijd. Na een aanval werd het 0-1, positiespel, hierop hebben wij al 3 jaar op geoefend, elke woensdagavond, nogmaals 3 jaar lang, afgelopen week nog een compliment gemaakt dat de verdedigers zo goed waren, het bleef niet bij een fout, ook bij de 0-2 waren de verdedigers niet op hun positie. Jongens het is 11:30 uur, als het goed is zijn jullie al minste 2 uurtjes wakker, wederom begin je al heel vroeg met een achterstand, hoe moet je het goedmaken.

 

Met een mooie schot maakte Nick de 1-2, hierna hadden wij door moeten trekken, maar de 2-2 viel maar niet.

 

 

Na de thee maakte JO12-3 het heel fraai af, met leuk voetbal, leuke combinaties, gewoon door het midden, werd het 1-5, wedstrijs was gespeeld, kampioenschap was binnen. Mo maakte nog wel de 2-5, maar het mocht niet meer baten, eerlijk gezegd had ik het vandaag ook niet verwacht dat wij het beter zouden doen dan de afgelopen wedstrijden.

 

Wij hebben vandaag wel laten zien dat wij kunnen voetballen, natuurlijk kregen wij complimentjes, dat het spel beter is geworden, er werd goed overgespeeld (behalve onze rechtsbuiten), sommige momenten met mooie combinaties, maar er werd jammergenoeg niet gescoord, met leuk voetballen kun je niet winnen, als je meer scooort dan je tegenstander win je een wedtrijd. Op het middenveld ging het vandaag wat beter, Daniel voelt zich wat beter als Rechtshalf, Nick Bloks voetbal vandaag heel goed, Jamie had last van een gat in zijn knie (op school gevallen met verstoppertje spelen) , maar zijn positie werd goed opgevangen door Achraf.

 

Ik moet ook vermelden dat onze keeper Nick het goed heeft gedaan, ondanks de 5 tegendoelpunten heeft Nick vandaag laten zien dat hij de keeper is waar ik en JO12-2 op kan bouwen, zo moet het en niet teveel aan jezelf twijfelen.

 

Nog een wedstrijd om het te laten zien, nog een laatste wedstrijd voor de winterstop, laat de ouders ook een keertje juichen, wij willen ook een keertje genieten, het is bijna Sinterklaas, laat ons het kadootjes alvast uitpakken, verdediging van DVS hebben meer gaten dan een Maaslander kaas, het hoeft niet met dubbele cijfers, met 0-8 of 1-9 zijn wij al tevreden.

 

Tot maandag allemaal.

 

Man of the match: Nick Bloks (Een hele mooie doelpunt, een indraai vanuit de corner, echt knap)

 

Zaterdag 2 november 2017

 

DVS - Brabantia 2-3 (Competitie)

 

Doelpunten: Mohammed, DVS 2x 

 

Verslag:  Twee tegendoelpunten en maar 1 doelpunt gemaakt, en toch gewonnen.

Het was vandaag echt koud, vanochtend nog een bericht rond gestuurd, iedereen goed aankleden, het is echt koud. Ik was het zelf vergeten, ik had een thermo broek aan, maar ik was vergeten om mijn thermo trui aan te trekken, mijn zwarte boots past wel bij mijn jas maar niet bij het weer, mijn lichaam en mjn tenen waren na de wedstrijd goed bevroren, hete thee van Ingeborg en Karin heeft een beetje geholpen, ik was eventjes opgewarmd. Maar 50 minuten in de kou staan schreeuwen, daar word je niet warm van.

 

Onze laatste competitiewedstrijd van het Najaarscompetitie, vele teams hebben te maken met ups en downs, bij ons was het alleen maar de downs, wat wij ook deden, allerei positie veranderingen, praat sessies, dreigen met lijfstraffen, het heeft niet geholpen, 8 wedstrijden, 2 winst 1 gelijk en 5 verloren, terecht verloren, helemaal afgemaakt door zwakke tegenstander (Dommelen). Marvilde en Brabantia JO12-3 waren te sterk voor ons.

 

In de afgelopen 3 jaar hebben wij niet eens 5 wedstrijden verloren, ik besef het nog steeds niet, maar de realiteit is anders, soms stop je heel veel energie in een project, maar het wilde maar niet lukken, war ligt het dan aan, in een huwelijk kun je nog de schuld geven aan je vrouw, maar bij het voetballen ligt het anders, 15 spelers, 1 trainer, heel veel enthousiaste ouders. De klik is er, wij hebben het leuk samen, bij elke training is iedereen aanwezigd, alle jongens krijgen genoeg speeltijden in een wedstrijd, niemand wordt overgeslagen bij het uitdelen van snoep.

 

Ondanks de 5 verloren wedstrijden hebben wij heel veel lol samen, na de winterstop moet het voetballen veel beter worden.

 

Vandaag ging het al wat beter, wij hadden geen hulp van de scheidsrechter, hij had het al moeilijk met zichzelf, door de kou werkte mijn hersenen maar voor 80%, bij hem was het moeilijk om na te meten. Uit 2 standaard situatie maakt DVS steeds gelijk, Mo maakt de 0-1 na een solo actie, eindelijk maakte wij als eerst een doelpunt, na 7 wedstrijden, wij hebben vanuit een achterstand moeten voetballen, maar nu hebben wij de luxe van een voorsprong van 0-1, het heeft 45 seconden geduurd, scheidsrechter vond dat een speler die zelf uitglijdt zonder een tegenstander in de buurt toch een vrijtrap verdient.

En zoals de wet van Murphy, de vrijtrap ging langs iedereen in het doel. Niemand ging voor de bal staan, niemand durft de bal weg te schieten, bang voor een natte en koude bal.

 

Na 4 corners kopte Efe de bal richting doel, een verdediger van DVS raakte de bal verkeerd en wij stonden voor met 1-2, maar een paar minuten later vond de scheidsrechter wederom dat DVS een penalty moet krijgen na het struikelen van een speler over een sneeuwvlokje. 2-2, wat moet je hierover schrijven.

 

Nog voor rust maakte DVS verdediger nog de 2-3 uit een corner van Nick. Na de rust werd het steeds kouder, wij hadden nog een paar doelpunten moeten maken, maar het ging gewoon niet, na 25 minuten voetballen dacht de scheidsrechter ook van, het is genoeg geweest. Je laatste wedstrijd winnen is natuurlijk heel leuk, hoe je de wedstrijd wint maakt niet uit, overwinning telt, 3 punter erbij, 4de geworden in de competitie, in een poule van 5 teams.

 

Wij blijven zolang mogelijk trainen, natuurlijk zijn wij afhankelijk van het weer, feestdagen. Voorjaarscompetitie begint in Februari 2018, ja over 29 dagen is het 2018, wat gaat de tijd toch heel snel voorbij als je ouder wordt, een nieuw jaar beginnen met goede voornemens, nee liever niet, ik ben tevreden met wat de jongens hebben laten zien, ik ben tevreden met het resultaat na 8 wedstrijden. 

 

Man of the match: Mohamed